دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۱
۰ نفر

گروه دانش و سلامت - فتانه انفرادی: کارشناسان می‌گویند با وجود ۱۵۰هزار مورد حیوان‌گزیدگی در سال، بیماری هاری در کمین همه است به همین جهت رعایت بهداشت و نکات ایمنی برای نگهداری و حمل حیوانات خانگی نظیر سگ، گربه و همستر ضروری است.

حیوانات

بی‌توجهی به سلامت، بی‌اعتنایی به حق مسلم مردم است. این بی‌توجهی گاه از سوی مسئولان است و گاه از سوی مردم. در هرحال این بی‌اعتنایی از سوی هرکه باشد، هزینه‌های جبران‌ناپذیر بسیار دارد که حتی ممکن است مرگ را نیز به دنبال داشته باشد.داستان حمل سگ، گربه و همستر و حیواناتی از این دست در کوی و برزن، کوچه وخیابان، راهروها و آسانسورهای مجتمع‌های مسکونی، داستانی است که همیشه موافقان و مخالفان خاص خود را داشته و دارد. طرفداران نگهداری حیوانات می‌گویند باید با حیوانات دوست بود و رفیق اما مخالفان می‌گویند:

نگهداری از حیوانات شرط دارد و باید شرایط آن رعایت شود. کارشناسان بهداشتی هم می‌گویند: با آموزش اصول بهداشتی و ایمنی به افرادی که حیوانات را نگهداری می‌کنند، می‌توان از خطرات احتمالی که، هم خود آنها و هم سایر مردم را ممکن است درگیر کند، کم کرد.

حیوان گزیدگی و به‌دنبال آن احتمال ابتلا به بیماری هاری یکی از مشکلاتی است که این روزها مسئولان و کارشناسان بهداشتی در سراسر کشور به دفعات درباره آن سخن می‌گویند و به مردم هشدارهای لازم را می‌دهند به‌طوری که چند روز قبل رئیس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بیماری هاری گفت و اینکه در 90درصد موارد سگ‌هایی که افراد را مورد حمله قرار داده‌اند، سگ‌های صاحب‌دار بوده‌اند. او گفت: تنها سال گذشته 150هزار مورد حیوان‌گزیدگی در کشور اتفاق افتاده است و بیشترین حیوان گزیدگی‌ها در کشور مربوط به سگ و سپس مربوط به گربه بوده است.

او تصریح کرد: هرگونه خراشیدگی ناشی از حیوان گزیدگی در افراد درصورت درمان نشدن بموقع می‌تواند منجر به ابتلا به بیماری هاری شود و همه موارد هاری نیز منجر به مرگ خواهد شد. شیرزادی گفت: وزارت بهداشت برنامه‌هایی برای آموزش افرادی که سگ نگه می‌دارند، ارائه می‌کند تا حیوانات خود را مهار کنند چراکه درصورت گازگرفتگی افراد توسط سگ، صاحب سگ باید پاسخگو باشد.

سخنان این مقام مسئول در وزارت بهداشت قابل تامل است، هم برای افرادی که از حیوانات نگهداری و حتی آنها را در محیط‌های مختلف حمل می‌کنند و هم برای سایر مردم که بدانند اگر دچار حیوان‌گزیدگی شده‌اند، چه اقدامی باید انجام دهند. دکتر هومن ملوک‌پور، جراح و دامپزشک به همشهری گفت: اگر حیوانات خانگی از قبیل سگ و گربه علیه بیماری هاری واکسینه نشوند، می‌توانند خطرآفرین باشند بنابراین ضروری است افرادی که از این نوع حیوانات نگهداری می‌کنند، اصول اولیه بهداشتی را رعایت کنند. او افزود: انجام واکسیناسیون حیوان به فاصله هر 6‌ ماه یک‌بار علیه بیماری هاری ضروری است.

دکتر ملک‌پور توصیه کرد: اگر فردی دچار گزش شد و نمی‌دانست که آیا حیوانی که او را گزیده علیه هاری واکسینه شده است یا خیر، باید هر یک ربع یک‌بار محل گزش را با آب و صابون شست‌وشوی کامل دهد و سپس در نخستین فرصت به نزدیک‌ترین مرکز واکسیناسیون بیماری هاری مراجعه کند که سرم بیماری هاری برای او تزریق شود. او گفت: زمانی واکسن داخلی بیماری هاری به‌صورت رایگان توزیع می‌شد اما در حال حاضر این واکسن از طریق بازارهای داخلی وارد می‌شود.

این درحالی است که چندی قبل، جلیل شجاعی، مسئول بخش هاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه در کشور بیش از 150هزار حیوان‌گزیدگی ثبت می‌شود، گفت: سالانه 300میلیارد تومان برای درمان حیوان‌گزیدگی در کشور هزینه می‌شود که با کنترل این موارد، می‌توان این هزینه‌ها را صرف امور درمانی کرد.

کد خبر 234128
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز